Jubileuszowe gotowanie

  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
  • Drukuj zawartość bieżącej strony
6 lipca 2015

W środę, 17.06 2015 r. w Gminnym Ośrodku Kultury im. Janusza Gniatkowskiego w Poraju odbyły się XXV - Jubileuszowe - Warsztaty Kulinarne. Zajęcia prowadziły pasjonatki gotowania, panie: Maria Magdalena Gurbała, Jolanta Płatek, Halina Podlejska i Anna Błaszczyk.

 

Fot. arch. GOK w Poraju

Na jubileuszowych Warsztatach Kulinarnych królowały mięsne wypieki oraz ciasta 

Wśród przygotowywanych smakołyków był m. in. pieczony karczek z surówkami, ciasto czekoladowe i deser truskawkowy. I – jak przystało na jubileusz – nie mogło zabraknąć symbolicznej lampki szampana i wspaniałego tortu, który specjalnie na tę wyjątkową okazję przygotowała M.M. Gurbała. Uroczysty toast wzniósł Wójt Gminy Poraj – Łukasz Stachera, który wraz z wiceprzewodniczącym Rady Gminy Poraj – Andrzejem Pawłowskim, podziękował wszystkim Warsztatowiczom za wieloletni, aktywny udział w przygotowywanych przez GOK lekcjach gotowania. Przy akompaniamencie akordeonu, na którym zagrał Mirosław Podlejski, zostało odśpiewane gromkie „Sto lat!”. I tylu wspaniałych warsztatów życzymy wszystkim miłośnikom gotowania i smakoszom dobrego jedzenia! Warto podkreślić, iż jeszcze w 2012 roku inicjatorką tego rodzaju kulinarnych „lekcji” była Maria Magdalena Gurbała – Sekretarz Gminy Poraj. Nie sposób zliczyć jak wiele osób – profesjonalnych kucharzy, miłośników gotowania towarzyszyło nam do tej pory w kuchennych zmaganiach. Często lekcji gotowania udzielali nam szefowie kuchni Restauracji EM z Koziegłów, Restauracji „Jaś i Małgosia” z Poraja, Restauracji „Zajazd u Renaty”, warsztaty prowadzili również min.: Jolanta Zalega, Przemysław Bąk, Klub „Natalinki” z Masłońskiego, KGW Malwy.

Galeria

  • Powiększ zdjęcie